Spring naar content

Nieuwe naam voor Agora channel op 1Sociaaldomein: Sociale Benadering Palliatieve Zorg

23 september 2024

Het channel ‘palliatieve benadering’ van Agora op 1Sociaaldomein heeft een nieuwe naam: Sociale Benadering Palliatieve Zorg. De nieuwe naam van ons channel sluit beter aan bij hoe wij denken dat goede palliatieve zorg eruit moet zien.

De palliatieve fase kan maanden tot jaren duren. De zorg en ondersteuning in deze levensfase richt zich op kwaliteit van leven, vanuit vier dimensies: fysiek, sociaal, psychisch en zingeving. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de sociale aspecten van zorg. Dit noemen we een sociale benadering van palliatieve zorg.

Ons doel is dat mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten hun leven kunnen inrichten op een manier die past bij hun wensen, waarden en sociale omgeving. Om dat te bereiken delen we kennis en ondersteunen wij professionals en organisaties in de zorg en het sociaal domein bij goede lokale samenwerking voor mensen in de palliatieve fase.
We richten ons op kennis en bewustwording over palliatieve ondersteuning en zorg door het bevorderen van onderzoek, ontwikkeling en kennisoverdracht.

Webinars en masterclasses

Een andere naam, maar wat blijft zijn onze (gratis) webinars en masterclasses die we organiseren, altijd samen met andere organisaties en deskundigen. Met of zonder accreditatie, altijd leerzaam en inspirerend.

Wil je op de hoogte blijven van onze webinars, masterclasses, onze congressen en ons nieuws, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via Nieuwsbrief aanmelden – Agora  en volg ons op LinkedIn.

Delen:

Actuele nieuwsberichten

De leerwerkplaatsen van Agora zijn binnen het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) goedgekeurd als kansrijk project. Dat betekent dat organisaties financiële en praktische ondersteuning kunnen krijgen voor het organiseren van een leerwerkplaats, waarin de samenwerking wordt gestimuleerd tussen mensen en organisaties in de palliatieve zorg en het sociaal domein.
Agora-bestuurder Iris van Bennekom ziet in de drie scenario’s in het RIVM-rapport over Palliatieve Zorg 2050, één gemene deler: compassionate communities. ‘We gaan naar een maatschappij waarin we allemaal een rol hebben bij palliatieve ondersteuning en zorg aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn of kwetsbaar door ouderdom.’ Lees haar visie op de toekomst van de palliatieve zorg.
Het boek ‘Dhr. weigert zorg’ van Anne-Gine Goemans, en een interview met haar in De Volkskrant, inspireerde Guido Schürmann tot een persoonlijk blog over omgaan met Alzheimer en dat wat het leven, in alle weerbarstigheid, de moeite waard blijft maken: de liefde.