Spring naar content

PRIL: vernieuwd overzicht regionale initiatieven

Waar vind ik ondersteuning bij levensvragen?

24 augustus 2021

Ingrijpende gebeurtenissen in het leven zoals ziekte, overlijden of scheiding hebben een grote impact op ongeneeslijk zieken, kwetsbare ouderen en hun naasten. Juist dan kunnen er levensvragen spelen. Voor wie daar zelf onvoldoende uitkomt, is er zingevingsondersteuning. Het Platform Regionale Initiatieven levensvragen (PRIL) wijst de weg in de regio.

Dankzij het overzicht vind je als professional of vrijwilliger in zorg, sociaal domein of zingeving snel een initiatief bij hen in de buurt. Hierdoor heb je direct inzicht in locatie, doelgroep, doelstelling, aanbod en contactgegevens van elk initiatief. Dat helpt om jouw cliënt nog beter te kunnen ondersteunen en wanneer nodig door te verwijzen.

Dit zijn nieuwe initiatieven

Logo UP! van in je Uppie, initiatief in het PRIL-overzicht

Het overzicht is recent uitgebreid. “Nieuwe initiatieven laten zien dat er lokaal veel in ontwikkeling is op het gebied van zingeving. Een voorbeeld van een nieuw initiatief op het overzicht is het landelijke In je Uppie. Dit is een groepsgesprek met een gespreksleider aan de hand van een zingevingsthema. Deelnemers ervaren dat dit verbindend werkt, ouderen voelen zich gehoord en gezien”, aldus Julia Hulshof, voormalig coördinator van PRIL.

PRIL

PRIL blijft dus groeien als samenwerkingsverband van organisaties die professionals en vrijwilligers inzetten bij zingeving en levensvragen. Agora is de organiserende partij achter PRIL en stimuleert nieuwe initiatieven en onderlinge samenwerking.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

POH-ers hebben of pakken een bescheiden rol als het gaat om palliatieve ondersteuning en zorg van patiënten en hun naasten. Dat was één van de uitkomsten van de korte enquête die Agora, PaTz en VPTZ hielden op het POH-congres in Houten, 22 nov, jl. De grootste rol ligt bij het wijzen van naasten op de mogelijkheden voor mantelzorgondersteuning (ruim 55%) en bij het voeren van proactieve zorgplanningsgesprekken met patiënten (bijna 45%). Lees meer over de uitslag van deze enquête.
Hoe zit het met de rol van geestelijke verzorging binnen de maatschappij als geheel, in plaats van voor individuele groepen? En hoe geef je die rol met elkaar vorm? In de laatste masterclass over zingeving van dit najaar stond de sociaal-maatschappelijke positie van geestelijke verzorging en zingeving centraal. Lees het impressieverslag van deze boeiende masterclass.
Agora-bestuurder Iris van Bennekom kijkt terug op 2024 en kijkt hoopvol vooruit op het nieuwe jaar, ondanks ontwikkelingen in de wereld die zorgelijk zijn. Wat kan de wereld leren van de sociale benadering palliatieve ondersteuning en zorg? Lees haar visie op kansen, mooie projecten en nóg meer verbinding in 2025.