Spring naar content

PRIL: vernieuwd overzicht regionale initiatieven

Waar vind ik ondersteuning bij levensvragen?

24 augustus 2021

Ingrijpende gebeurtenissen in het leven zoals ziekte, overlijden of scheiding hebben een grote impact op ongeneeslijk zieken, kwetsbare ouderen en hun naasten. Juist dan kunnen er levensvragen spelen. Voor wie daar zelf onvoldoende uitkomt, is er zingevingsondersteuning. Het Platform Regionale Initiatieven levensvragen (PRIL) wijst de weg in de regio.

Dankzij het overzicht vind je als professional of vrijwilliger in zorg, sociaal domein of zingeving snel een initiatief bij hen in de buurt. Hierdoor heb je direct inzicht in locatie, doelgroep, doelstelling, aanbod en contactgegevens van elk initiatief. Dat helpt om jouw cliënt nog beter te kunnen ondersteunen en wanneer nodig door te verwijzen.

Dit zijn nieuwe initiatieven

Logo UP! van in je Uppie, initiatief in het PRIL-overzicht

Het overzicht is recent uitgebreid. “Nieuwe initiatieven laten zien dat er lokaal veel in ontwikkeling is op het gebied van zingeving. Een voorbeeld van een nieuw initiatief op het overzicht is het landelijke In je Uppie. Dit is een groepsgesprek met een gespreksleider aan de hand van een zingevingsthema. Deelnemers ervaren dat dit verbindend werkt, ouderen voelen zich gehoord en gezien”, aldus Julia Hulshof, voormalig coördinator van PRIL.

PRIL

PRIL blijft dus groeien als samenwerkingsverband van organisaties die professionals en vrijwilligers inzetten bij zingeving en levensvragen. Agora is de organiserende partij achter PRIL en stimuleert nieuwe initiatieven en onderlinge samenwerking.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

De psychische nood neemt overal ter wereld in alle welvarende landen toe, vooral bij jonge mensen. Hierdoor zal een onhoudbare situatie ontstaan. De oplossing ligt niet bij het vergroten van de capaciteit van de GGZ, maar bij het vinden van een andere manier voor het omgaan met psychisch lijden. In de webinar De Sociale Benadering Mentale Gezondheid (GEM) lieten Jim van Os en Marian Kesler zien wat GEM inhoudt en hoe dit in de praktijk wordt toegepast.
Aan de slag gaan met vraagstukken over palliatieve zorg en zingeving. Het LeerDoeDeeltraject ‘Het goede gesprek tijdens de levenseindereis’ gaf acht zorgorganisaties deze unieke mogelijkheid. Drie zorgprofessionals blikken terug op hun deelname. Lees deel 1 van een tweeluik over het LDD-traject, een samenwerking van Vilans en Agora binnen het programma Waardigheid en Trots.
Wat hebben de drie proeftuinen Léven tot het Eind! van Agora en Movisie in Maarssen, Zundert en Roermond mooie resultaten opgeleverd! We hebben alle inzichten, kennisbladen, interviews met deelnemers, tools en experimenten in één logboek verzameld: Oogst Proeftuinen Léven tot het einde Maarssen, Zundert en Roermond.