Spring naar content

Publiekscampagne Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.

Meer kennis en bewustwording nodig bij publiek én professionals

14 maart 2023

Voor zorgverleners is het niet vanzelfsprekend de mogelijkheden voor palliatieve ondersteuning en zorg onder de aandacht te brengen bij mensen die de diagnose ‘ongeneeslijk’ te horen hebben gekregen. Er is te weinig kennis over de mogelijkheden, maar ook het belang van goede palliatieve zorg wordt onderschat.

Om kennis en bewustwording bij het publiek te bevorderen start PZNL deze week een kortdurende publiekscampagne onder de titel ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.’.

Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.

Agora is blij met deze campagne, die aansluit bij onze missie om goede palliatieve zorg voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken.

Vroegtijdige inzet van palliatieve zorg draagt bij aan kwaliteit van leven. Integrale aandacht voor alle vier dimensies van de palliatieve benadering zijn daarbij belangrijk, dus fysiek, sociaal, psychisch en zingeving.

Overpalliatievezorg.nl

De campagne verwijst naar de website overpalliatievezorg.nl , met voorbeelden van palliatieve behandelingen, binnen ziekenhuizen en voor mensen thuis. Daaronder vallen diverse vormen van zorg, ondersteuning en begeleiding, bijvoorbeeld geestelijke verzorging thuis.
Ook staan er verhalen van patiënten die aan de campagne deelnemen en wordt aandacht gegeven aan allerlei bijeenkomsten die er in de regio’s te bezoeken zijn.

Professionals

Bekijk de Agora agenda en kennisbank voor activiteiten, tools en informatie die bijdragen aan meer kennis en bewustwording bij professionals over palliatieve zorg en de palliatieve benadering.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

POH-ers hebben of pakken een bescheiden rol als het gaat om palliatieve ondersteuning en zorg van patiënten en hun naasten. Dat was één van de uitkomsten van de korte enquête die Agora, PaTz en VPTZ hielden op het POH-congres in Houten, 22 nov, jl. De grootste rol ligt bij het wijzen van naasten op de mogelijkheden voor mantelzorgondersteuning (ruim 55%) en bij het voeren van proactieve zorgplanningsgesprekken met patiënten (bijna 45%). Lees meer over de uitslag van deze enquête.
Hoe zit het met de rol van geestelijke verzorging binnen de maatschappij als geheel, in plaats van voor individuele groepen? En hoe geef je die rol met elkaar vorm? In de laatste masterclass over zingeving van dit najaar stond de sociaal-maatschappelijke positie van geestelijke verzorging en zingeving centraal. Lees het impressieverslag van deze boeiende masterclass.
Agora-bestuurder Iris van Bennekom kijkt terug op 2024 en kijkt hoopvol vooruit op het nieuwe jaar, ondanks ontwikkelingen in de wereld die zorgelijk zijn. Wat kan de wereld leren van de sociale benadering palliatieve ondersteuning en zorg? Lees haar visie op kansen, mooie projecten en nóg meer verbinding in 2025.