Spring naar content

Woordkunstenaar Tim Lenders verrijkt symposium met cultuur

7 maart 2024

De veelzijdige woordkunstenaar Tim Lenders verzorgt op 16 april twee creatieve en inspirerende spoken word sessies op het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding.

Na de lunch zorgt Tim Lenders voor een energieke start van het plenaire middagprogramma. Aan het einde van de middag geeft hij zijn eigen, originele ‘Wrap up van de dag’.

Tim Lenders (1990) is schrijver, spreker, woordkunstenaar, spoken word artiest, podiumdichter, essayist en opiniemaker. Hij heeft een grote betrokkenheid bij diverse maatschappelijke thema’s en neemt geen blad voor de mond als hij een mening heeft en als hij zijn mening geeft. Hij is verbindend in zijn diversiteit.
Het optreden van Tim Lenders voegt een extra dimensie aan het symposium toe. Hij zet aan tot nadenken en omdenken. Hij laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders (1990) is mede-oprichter van Mensen Zeggen Dingen en Tapschrift. Hij denkt heel genuanceerd na over hoe zaken zo kort mogelijk door de bocht kunnen. Tim Lenders schrijft proza, poëzie, betogen, essays en spoken word en probeert elk optreden weer met nieuwe ideeën te komen.
Hij verzorgde optredens op onder andere: Lowlands, Pukkelpop, Gentse Feesten, vierdaagsefeesten, Paradiso, EKKO, Solar Festival, AMZAF, Vurige Tongen, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Hausmagger en de Zwarte Cross. Tim werkt daarnaast samen met andere organisaties en lokale overheden om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Meld je aan

Meld je nu aan voor het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding’.
Klik hier voor informatie over het programma, alle sprekers en aanmelden.

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eén voordeur naar het sociaal domein. Dat is de grote wens van Eugenie Hodes, huisarts in Maarssen, die meedoet aan de nieuwe proeftuin van Agora en Movisie.
POH-ers hebben of pakken een bescheiden rol als het gaat om palliatieve ondersteuning en zorg van patiënten en hun naasten. Dat was één van de uitkomsten van de korte enquête die Agora, PaTz en VPTZ hielden op het POH-congres in Houten, 22 nov, jl. De grootste rol ligt bij het wijzen van naasten op de mogelijkheden voor mantelzorgondersteuning (ruim 55%) en bij het voeren van proactieve zorgplanningsgesprekken met patiënten (bijna 45%). Lees meer over de uitslag van deze enquête.
Hoe zit het met de rol van geestelijke verzorging binnen de maatschappij als geheel, in plaats van voor individuele groepen? En hoe geef je die rol met elkaar vorm? In de laatste masterclass over zingeving van dit najaar stond de sociaal-maatschappelijke positie van geestelijke verzorging en zingeving centraal. Lees het impressieverslag van deze boeiende masterclass.