Spring naar content

๐—”๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐Ÿฎ ๐—ฝ๐—ผ๐—ฑ๐—ฐ๐—ฎ๐˜€๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ฑ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ถ๐—ป:

๐—›๐—˜๐—ง ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—›๐—”๐—”๐—Ÿ ๐—ฉ๐—”๐—ก ๐—˜๐—ฅ๐—ฉ๐—”๐—ฅ๐—œ๐—ก๐—š๐—ฆ๐——๐—˜๐—ฆ๐—ž๐—จ๐—ก๐——๐—œ๐—š๐—˜ ๐—ง๐—˜๐— ๐— ๐—œ๐—˜

23 september 2024

Je bent ongeneeslijk ziek. Wat voor invloed heeft dit op je gezin? Hoe is de ondersteuning van de gemeente in de praktijk? En hoe kunnen jouw naasten je ondersteunen?
In deze tweede aflevering van De Carend podcast over het sociaal domein en de sociale dimensie bij palliatieve ondersteuning en zorg, kun je luisteren naar een indringend gesprek met ervaringsdeskundige Temmie. Een aflevering vol inzicht in de praktijk voor zorgverleners en ondersteuners in het sociaal domein.


-> Beluister de podcast met Temmie

-> Beluister ook eerdere afleveringen van deze serie.

Dit vierde seizoen van De Carendpodcast is een samenwerking van Agora en Carend. Centraal staat de sociale benadering van palliatieve zorg en de meerwaarde van samenwerking tussen zorg en het sociaal domein bij palliatieve ondersteuning en zorg.
De podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II.

Wat is het sociaal domein?
De eerste aflevering werd afgetrapt door Sandrina Sangers, beleidsadviseur Zorg en Sociaal Domein bij Agora. Wat bedoelen we met โ€˜het sociaal domeinโ€™ en welke rol heeft het sociaal domein bij palliatieve zorg? Wat bedoelen we met โ€˜de sociale dimensieโ€™ en waarom is aandacht voor die dimensie belangrijk, juist bij palliatieve zorg en ondersteuning? En waar kunnen zorgprofessionals, sociaal en maatschappelijk werkers en beleidsmakers elkaar vinden. Welke kansen liggen er voor de toekomst?

In dit podcastseizoen worden het sociaal domein en de sociale dimensie bij palliatieve zorg vanuit verschillende invalshoeken belicht, met heel diverse sprekers. Gasten zijn onder andere Tanja van Roosmalen (over kinderen met een zieke ouder), Linda Tuinman (Waar is Wally?), Renรฉ Edinga (VPTZ), Leandra Beeloo (Kinderpalliatieve Zorg), Wieke Hengeveld (Mantelzorg.nl) en beleidsadviseur Arjan Koreman van de gemeente Zundert. Ook komen enkele patiรซnten aan het woord.

Beluister de podcastafleveringen hier online, via SpotifyApple Podcast of via jouw favoriete podcastapp. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering.
Volg de podcast en we houden je op de hoogte.
De podcastreeks wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II.

Beleidsadviseur Zorg en Sociaal Domein
Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrรถsT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar โ€˜Op weg naar een rouw-sensitieve samenlevingโ€™.
Gerichte aandacht voor zingeving door professionals in het sociaal domein kan de kwaliteit van leven van mensen verbeteren. Dit is een van de conclusies uit het kennisonderzoek โ€˜Zonder Zin geen Welzijnโ€™, dat Agora uitvoerde samen met de beroepsvereniging BPSW, Questio Centrum voor Levensvragen Noord-Holland-Noord en welzijnsorganisatie WMO-radar Rotterdam. Het onderzoek is onderdeel van de brancheprojecten voor eerstelijnszorg en welzijn van de kenniswerkplaats zingeving.
In de tweede aflevering van De Carend Podcast over het sociaal domein en de sociale dimensie bij palliatieve zorg, kun je luisteren naar een indringend gesprek met ervaringsdeskundige Temmie. Een aflevering vol inzicht in de praktijk voor zorgverleners en ondersteuners in het sociaal domein.